Spela videoklipp

Vanliga frågor

Vanliga frågor om Modessics klassiska armbandsklockor & klockarmband

Leveranstiden är normalt 2-4 arbetsdagar, och tiden kan variera beroende på yttre faktorer utanför Modessics och PostNords kontroll.

Ditt paket levereras direkt till din brevlåda om det finns möjlighet. Om detta inte är möjligt kommer den att skickas vidare till ditt närmsta postombud och du aviseras då via SMS till angivet telefonnummer.

Observera även att leveranstiderna kan vara längre än vanligt under produktkampanjer.

Vår webbplats Modessic.se är den enda platsen i världen där du kan köpa våra produkter. Genom att skära bort mellanhänder kan vi erbjuda högkvalitativa klockor och accessoarer till ett pris långt under de traditionella klockvarumärkena.

Om du efter genomförd order vill avbryta din order måste du maila ditt ordernummer och förklara ditt ärende för vår kundtjänst på welcome@modessic.com så snart som möjligt. Kancellationsförfrågningar som vi mottager innan en order har hanterats kommer att avbrytas omedelbart. När ordern har hanterats av vår lagerpersonal kan den inte längre avbrytas.

När en beställning väl har lagts kan vi inte ändra de beställda produkterna eller antalet. I sådana fall föreslår vi att du kontaktar oss för att annullera den felaktiga beställningen.

Därefter kan du om du önskar lägga en ny beställning på vår webbplats, med de korrekta produkterna.

Om du har fått ditt paket och det inte innehåller det du beställt, kontakta oss omedelbart. Vi kommer att göra allt vi kan för att rätta till vårt misstag så snart som möjligt.

Kontakta gärna vår kundtjänst på welcome@modessic.com och beskriv ditt ärende, så kommer en av våra kundtjänstmedarbetare att återkomma med ett preliminärt datum när produkten kommer att finnas i lager igen.

Vi skickar din beställning i ett varubrev via Postnord. Om paketet får plats i din brevlåda lämnas det oftast direkt däri. I annat fall, till exempel ifall leveransen sker till en lägenhet med brevinkast, lämnas paketet istället hos ditt närmsta postombud / utlämningsställe. Du aviseras då via SMS så fort du kan hämta paketet.

Om du har fler frågor gällande leveransen föreslår vi att du kontaktar Postnord direkt och anger ditt kolli-ID som skickats till dig via e-post.

Om du har fått ett spårningsnummer från Postnord uppmanar vi dig att kontakta Postnord direkt. Postnord har mer exakt information rörande din beställnings leveransstatus.

Om du inte har fått något spårningsnummer från Postnord, kontakta oss så kommer vi genast att undersöka detta. Kontakta oss givetvis även om Postnord inte har någon vidare möjlighet att hjälpa dig.

Vi ansvarar för eventuella transportskador. Det är viktigt att du vid mottagande av din order kontrollerar att paketet inte är skadat. Om så är fallet ansvarar du för att kontakta vår kundtjänst inom 14 dagar. Upptäcker du att paketet är skadat redan vid ditt utlämningsställe så anmäler du det där och sedermera även till vår kundtjänst.

Om du är ute efter en ny klocka och är osäker på vilket klockmärke du ska välja så är Modessic ett bra val för dig som är ute efter en kvalitetsklocka till ett rimligt pris, en snygg klassisk klocka som det även går att byta ut klockarmbandet på, vilket kommer öka valmöjligheterna när du ska pussla ihop din ultimata look. Modessic som klockmärke symboliserar en fusion mellan det klassiska och det moderna. Modessic erbjuder ett unikt sortiment av både damklockor och herrklockor, och det finns garanterat en tidlös klocka för alla hos Modessic. Alla Modessics klockor har utbytbara klockarmband vilket gör att du kan mixa och matcha precis som du vill för att få fram den perfekta matchen med din övriga klädsel. Modessics klockor är av hög kvalitet och de innehåller element från både den klassiska och moderna stilen vilket ger ett unikt och stilrent utseende som kommer att passa i de flesta sammanhang.

Att äga en klocka som symboliserar både den klassiska och moderna stilen är ett självklart val för den modemedvetne och bör finnas i varje persons garderob. En sådan klocka finner du hos Modessic. Det kan även vara användbart att äga mer än en klocka, till exempel två urtavlor och två klockarmband, som går att matcha mellan varandra för att du ska lyckas komplettera den outfit du bär och höja den till en högre nivå. Klockorna i Modessics sortiment går att mixa och matcha mellan samtliga urtavlor och klockarmband och passar både till privata såväl som till professionella sammanhang. Vilken klocka man ska ha är en högst individuell fråga och beror mycket på vilken stil du har och hur klockan ska symbolisera samma stil samt höja din look ytterligare. Det finns många klocktillverkare med klockor i alla möjliga prisklasser och designer. Om du söker en klocka som du kan bära till vardags, men även till finare tillfällen som kräver lite underhåll och är hållbar, välj en klocka från Modessic. Flexibiliteten i Modessics klockor skapar oändliga möjligheter för dig som klockägare, att kombinera din outfit med din klocka.

Vilken damklocka / herrklocka som passar dig bäst beror på vilken stil du har i övrigt då en klocka kan betraktas som en förlängning av din personlighet och bör matcha din övriga image och klädstil. Modessic erbjuder ett brett sortiment av prisvärda damklockor & prisvärda herrklockor där du kan mixa och matcha bland olika klockarmband läderfärger, såsom svart, ljus- och mörkbrun, samt urtavlor i svart, vitt och azureblått. Klockorna från Modessic har element från både den klassiska och moderna stilen för att kombinera det bästa av två världar så att de kan följa med överallt, oavsett sammanhang. Samtliga klockor från Modessic har dessutom en unik, patenterad klockarmbandslösning för läderklockarmbandet som håller änden på klockarmbandet på plats med en klämma vilket ger en stilren och säker look. Vare sig du ska till ett privat eller professionellt sammanhang kan en klocka från Modessic, oavsett variant på urtavla eller klockarmband, höja din outfit till en högre, mer modemedveten nivå och få dig att bli sammanhangets mittpunkt.

Det är få klockor som ökar i ekonomiskt värde över tid och det finns även trender som kan förändra vilka dessa klockor är. Vissa modeller är mer eftertraktade än andra. En klocka har sedan länge betraktats som en tidlös accessoar. Det är inte bara ett verktyg för att visa tiden. En klocka hjälper dig att uttrycka din personliga stil och rätt armbandklocka lyfter din klädstil och image till en högre nivå. Modessic erbjuder tidlösa, estetiskt vackra armbandsklockor till både dam och herr, mycket snygga klassiska klockor som kommer att hålla i många år och få dig att se bättre ut i alla sammanhang. När du köper en klocka från Modessic köper du en stilren följeslagare som kommer lyfta dina outfits under många år framöver. Du kan dessutom byta ut klockarmbandet till ett annat vilket ökar kombinationsmöjligheterna. En klassisk klocka kan ses som en tidlös investering då den klassiska stilen är ett säkert kort att välja om du vill se modemedveten ut oavsett vilket sammanhang du ska till.

Vilket klockmärke du borde välja när du köper din nästa klocka beror helt och hållet på vilka krav och kriterier du har på din framtida klocka. Innan du bestämmer dig för vilket klockmärke du vill ha bör du fundera på vilka funktioner du vill att din klocka ska ha och därefter välja bland de klockmärken som har dessa funktioner. Har du krav på att klockan ska ha ett specifikt material, tekniska lösningar, ska klockan ha en viss estetisk design eller andra specifika kännetecken? Vill du ha en mekanisk klocka eller en klocka med ett kvartsurverk? Samtliga av dessa parametrar avgör vilket klockmärke som kommer uppfylla så många som möjligt av dina önskemål på din framtida följeslagare i din garderob. Modessics klockor har hög kvalitet samtidigt som du får det bästa utav två världar: den klassiska och den moderna stilen, i en och samma tidlösa, klassiska klocka. Modessics affärsidé är att erbjuda sina kunder stilrena och vackra klockor till förmånliga priser och hos Modessic kan du hitta din nya favoritklocka.

Armbandsklockor kan ha två typer av urverk – mekaniskt urverk och kvartsurverk. Japanese Quartz Movement är en typ av kvartsurverk och är mycket populärt bland armbandsklockor tack vare hur den fungerar. Den kräver inte att den ska behöva dras upp, jämfört med vissa andra klockmekanismer. Ytterligare fördelar med kvartsurverk är att de har en extrem exakthet och behöver ingen mänsklig inblandning för att fungera korrekt. Omfattningen av underhåll på en klocka som har ett kvartsurverk är mycket låg vilket hör ihop med att klockans urverk har färre rörliga delar. Ju färre rörliga delar en klockas urverk har desto mindre underhåll kräver den för att fungera. Samtliga av Modessics klockor har urverket Japanese Quartz Movement vilket gör underhållet av din klocka, när du köper en från Modessic, till en mycket enkel process. Klockor med kvartsurverk är mycket hållbara i och med antalet få rörliga delar. Dessutom är denna typ av klocka mer kostnadseffektiv, vilket gör den mycket prisvärd.

Är du ute efter en ny damklocka eller herrklockor? Då är Modessics unika sortiment av snygga klassiska damklockor & stiliga klassiska herrklockor platsen där du kan finna din nästa följeslagare till din garderob! Om du bara tänkt köpa en klocka bör du välja en klocka i en stilren och tidlös design som fritt kan matchas efter sammanhang och humör för att återspegla dig och din stil. Med Modessic unika kollektioner finns det en klocka för dig, oavsett vilken klädstil du har i övrigt! Välj din armbandsklockans urtavla och även det klockarmband du tycker matchar urtavlan bäst. Du kan även köpa ytterligare klockarmband för att öka variationsmöjligheterna. Matcha din klocka efter situation eller humör och lyft din outfit till en högre nivå med en klocka från Modessic. Välj mellan urtavlor i vitt eller svart och klockarmband i ljus- och mörkbrunt, beige eller svart och metalldetaljer i silver eller roséguld. Samtliga av Modessics damklockor & herrklockor passar till både privata, såväl som professionella sammanhang och bara din fantasi sätter gränserna i att mixa och matcha ihop den perfekta kombinationen mellan urtavla, klockarmband och din övriga klädsel.

Hur länge en klocka håller beror dels på vilken typ av klocka och klockurverk den har men också hur du tar hand om den. För att din klockas livslängd ska bli så lång som möjligt finns det vissa faktorer som kan vara värt att känna till. Tar du hand om din klocka och ger den det underhåll som den kräver så kan du räkna med att kunna använda din klocka under åtminstone 10-20 år framåt. Oavsett vilken klocka du köper så behöver den underhållas och vårdas med jämna mellanrum. Köper du en klocka från Modessic har du en följeslagare under en lång tid framöver. En klocka från Modessic kommer få dig att se tidlös, stilig och modern ut, vare sig du ska på en dejt, afterwork eller ett jobbmöte.

När du inte använder din klocka bör du förvara den på ett säkert ställe. Läder är ett organiskt material och ska inte förvaras i direkt solljus när klockan inte används. Detta kan ge upphov till färgförändring av lädret i form av blekning. Det rekommenderas att byta ut ett klockarmband i läder varje år om klockan används dagligen, av hygieniska skäl. När du har på dig klockan på din handled se till att undvika att få vatten på klockan om den inte tydligt tål minst 100 m (10 bar). Ytterligare en viktig detalj är att, när en quartzklocka ska öppnas, alltid använda originalverktyg och efter stängning ska tätheten kontrolleras. Batteriet bör bytas vartannat år för kvartsklockor och detta borde göras på en tillägnad plats där rätt kompetens och kunskap finns för att utföra ett korrekt batteribyte.

Det finns många olika klockmärken och det kan kännas som en djungel när du ska ta beslutet att välja en bra klocka. Modessic har garanterat en klocka som passar dig, oavsett vilken stil du har i övrigt. Klockorna har element från både den klassiska och moderna stilen, kombinerat i en stilren klockdesign med hög kvalitet till rimliga priser. Om du bara vill köpa en armbandsklocka bör du sikta på att köpa en som kommer att passa till de flesta sammanhang, vare sig det är ett privat eller professionellt. Modessics klocka Visionary Heritage är ett exempel på en herrklocka som skulle passa på din handled oavsett vad du har på dig eller vart du är på väg. Med sitt klassiskt bruna läderklockarmband i kombination med en vit urtavla med silverdetaljer passar denna klocka både till kavaj, skjorta i valfri färg eller en mer casual tröja. Hos Modessic kan du definitivt hitta den perfekta klockan som lyfter dig och din stil till skyarna.

Genom att skära bort allt som inte adderar värde till våra kunder och investera mellanskillnaden i våra produkter kan vi erbjuda högkvalitativa klockor och accessoarer med en kompromisslös design och funktionalitet, till ett pris långt under traditionella klockvarumärken.

Alla produkter inhandlade på modessic.com innefattas av 30 dagar öppet köp fr.o.m. mottagen order. Som kund har du rätt att returnera en produkt om den inte motsvarar dina förväntningar.

Du kan dock inte returnera en använd produkt. Observera att produkten måste vara i exakt samma skick som den var när du tog emot den. Plasthöljena på framsidan, baksidan, clasp, buckle och kronan får ej vara borttagna. Eventuell återbetalning sker i samband med att returen godkänts. OBS! Vi godkänner enbart returer som är oanvända och skickats tillbaka i sin originalförpackning (innehållandes manual och certifikat).

För att göra en retur vänligen maila oss på info@modessic.com

Du har möjlighet att returnera din produkt inom 30 dagar fr.o.m mottagen order. Produkten måste vara i exakt samma skick som när den mottogs. Om du ska returnera en klocka får plasthöljet på framsidan, baksidan, clasp, buckle och kronan inte vara borttagna.

Vår returprocess är 10 arbetsdagar räknat från det att vi har mottagit din retur. Så snart lagret har registrerat och accepterat din retur kommer en återbetalning utfärdas till samma konto som användes köpet gjordes. Observera att det kan ta 1-3 bankdagar tills du ser pengarna på ditt konto igen från det att återbetalningen gjorts.

Ja, ett byte är gratis. Vid byte skickar du ett mail till info@modessic.com så skickar vi en förbetald returfraktsedel till dig. Observera att produkten måste vara i samma skick som den var när du tog emot den. Plasthöljena på framsidan, clasp, buckle, baksidan och kronan får ej vara borttagna och produkten förväntas returneras i dess original box, inklusive manual och garantikort.

En klocka från vår produktsida kommer att bestå av urtavlan samt respektive klockarmband.

Om du vill kan du kan köpa till ytterligare klockarmband genom att välja ett klockarmband på sidan Klockarmband.

För att göra en beställning, välj den produkt du vill köpa och placera den i din kundvagn. Fortsätt sedan till kassan, där du fyller i dina personuppgifter och betalar för beställningen.

För att erbjuda våra kunder bästa möjliga säkerhet måste varje beställning passera flera olika kontrollsteg.

Om beställningen godkänns skickas en beställningsbekräftelse till den e-postadress som du angav vid kassan. Kontakta oss om du inte har fått någon bekräftelse så hjälper vi dig med detta.

Beställningar till hela världen skickas från vårt lager i Sverige.

När din beställning har paketerats och skickats från vårt lager får du ett kolli-ID via e-post. Du kan sedan spåra din leverans på Postnords hemsida. Paket levereras normalt inom 2-4 arbetsdagar efter att det sorterats på Postnords anläggningar.

Om du inte har tagit emot ett kolli-ID eller ifall leverans inte har skett inom normal leveranstid (2-4 arbetsdagar efter sortering), vänligen kontakta oss omgående, så hjälper vi dig.

Modessic erbjuder fri frakt och retur vid köp inom Sverige. Alla beställningar skickas med varubrev via PostNord. Normalt skickas beställningar följande arbetsdag efter att köpet har gjorts och leverans sker till din brevlåda eller närmsta postombud inom 2-4 arbetsdagar.

Alla ur Modessic använder sig av är japanska kvartsurverk, Miyota.

Våra silverklockor är tillverkade av rostfritt stål (316L) och dubbla pläteringar.

Klockans glas är tillverkat av härdat mineralglas. Det är motståndskraftigt mot normalt slitage men bör behandlas med försiktighet.

Vänligen observera att skadat glas inte täcks av 24-månaders garantin.

Alla våra klockor är vattentåliga. Klockor med en vattentäthet motsvarande 3 ATM håller för regn. Observera att våra klockarmband som är tillverkade i läder inte skall exponeras för vatten. Vi rekommenderar att du undviker all kontakt med vatten. Undvik att bära klockan när du duschar, badar, simmar, dyker eller under någon aktivitet där den direkt utsätts för vatten. Klockan tål dagligt bruk och lättare regn.

Vänligen observera att vattenskador inte täcks av 2 års garantin.

Alla våra klockarmband är utrustade med Quick Release Pin som möjliggör att det går att byta ut ett klockarmband mot ett annat på nolltid. Du drar endast bakåt den lilla stålkulan så att klockarmbandet släpps från boetten.

Du kan läsa om det i handboken eller titta på instruktionsvideon högst upp på denna sida.

Se instruktionsvideo högst upp på denna sida, om hur du stänger klämman.

Tryck tillbaka kronan hela vägen in för att starta klockan. Om kronan inte är intryckt ordentligt, kommer klockan ej att starta.

För att ställa in tiden drar du ut kronan och vrider sedan åt höger (medurs). Tryck sedan tillbaka kronan hela vägen in för att starta klockan.

Urtavla: Klockans glas är tillverkat av härdat mineralglas. Det är motståndskraftigt mot normalt slitage men bör behandlas med försiktighet. Det rengörs enkelt med en torr och mjuk trasa.

Klockarmband: Alla våra klockarmband är gjorda av läder eller rostfritt stål. Du rengör enkelt klockarmbanden med en mjuk mikrofiberduk.

Vi rekommenderar inte att du tvättar klockarmbandet i läder. När läder utsätts för vatten torkar det och klockarmbandet kan ta skada. En lokal urmakare kan dock ha rengöringsprodukter som utformats speciellt för läder.

Generellt: Använd inte starka kemikalier vid rengöring av klockan. Undvik kontakt med lösningsmedel, tvättmedel, parfymer, kosmetika etc. Sådana produkter kan skada klockan.

Ja, alla våra klockarmband är gjorda av äkta läder.

Modessic accepterar American Express, Maestro, MasterCard, Visa, PayPal, Klarna, Apple pay, Google pay och flera andra lokala betalkort och faktureringsalternativ.

Samtliga betalningsalternativ som finns tillgängliga för varje land, visas vid kassan när du har fyllt i landet du önskar leverans till.

Priserna som uppges på Modessics webbplats anges i SEK. Samtliga priser som visas inkluderar svensk moms.

Modessic ansvarar inte för eventuella avvikelser i valutavärden eller konverteringsavgifter som din bank eller utgivare av ditt bankkort kan använda vid köp på vår webbplats. Om du har frågor gällande detta kan du kontakta din bank för mer information.

Modessic varken tar emot eller lagrar några betalningsuppgifter. Alla transaktioner hanteras direkt av Shopify payments / Stripe, vår betalningsleverantör. Dina kreditkortsuppgifter skickas direkt till banken och kan inte läsas eller hämtas av någon annan än din bank.

För att använda din rabattkod, gå till kassan och klicka i fältet med “Rabattkod”. Ange koden och klicka på “Tillämpa”. Se till att det inte finns några extra mellanslag före eller efter koden.

Om din Modessic produkt som du köpt direkt av oss är defekt så har du enligt gällande konsumentskyddslagstiftning rätt att reklamera den till oss.

Se därför till att undersöka produkten och reklamera den till oss snarast. Modessic följer konsumentköplagen vid eventuella reklamationer.

Beskriv produkten och skicka bilder (fram och baksida) av produkten i fråga via e-post till welcome@modessic.com och ange ditt namn, din leveransadress och din e-postadress.

* Defekter och skador på grund av förlust, stöld, brand, vatten eller en naturkatastrof

* Fel eller skador som orsakats av felaktig användning, slarv (slag, bucklor, krosskador, krossad kristall/glas etc.) eller olyckor

* Fel eller skador som orsakats av oberättigad reparation eller modifiering

* Estetiska förändringar, defekter och skador på grund av normalt slitage och åldrande (t. ex. mindre repor på boett och/eller kristall, slitage av klockarmband och flagnad plättering etc.)

* Batteri, klockarmband, krona eller kristall/glas

* Klockor vars modelnummer saknas eller har raderats, ändrats, förfalskats, ersatts, utplånats eller gjorts oläsligt.

Våra ur är tillverkade för att leva upp till Modessics höga kvalitetskrav. Trots detta täcks även uren av vår begränsade garanti mot eventuella tillverkningsfel, vilka omfattar urverk, index, urtavla och visare.

Garantin för ett Modessic ur är giltig i tjugofyra (24) månader från och med inköpsdatum. Efter denna garantiperiod är alla reparationer belagda med en serviceavgift.

Denna garanti omfattar endast de delar som nämns ovan. Om produkten returneras under garantiperioden kommer det defekta uret eller delen att repareras eller bytas ut av Modessic utan extra kostnad, inom rimlig tid efter det att produkten har returnerats. Kunden kan dock eventuellt stå för produktens fraktkostnader.

Om din klocka har en defekt som är inom ramarna för att vara ett garantianspråk kan du kontakta vår kundservice genom att maila oss på welcome@modessic.com. För att få snabbare hjälp med detta kan du inkludera denna information:

– Ordernummer

– Bilder på klockan samt skadorna, gärna på långt håll och närmare håll.

– Kvitto

– För- och efternamn

– Nuvarande gatuadress

– Stad, Land

– Postkod

– Telefonnummer

08-120 99 422

Järnvägsgatan 68, 172 35 Sundbyberg

10% rabatt på din första order!

Få 10% rabatt på din första order. Håll dig uppdaterad om Modessics senaste nyheter & unika erbjudanden!

  Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
  Klassiska klockor - Köp snygga klassiska klockor online - Modessic klassiska klockor - Betalningsmetoder - 1

  08-120 99 422

  Järnvägsgatan 68, 172 35 Sundbyberg

  welcome@modessic.com

  Få 10% rabatt på din första order. Håll dig uppdaterad om Modessics senaste nyheter & unika erbjudanden!

   Klassiska klockor - Köp snygga klassiska klockor online - Modessic klassiska klockor - Betalningsmetoder - 1

   © 2024. Alla rättigheter förbehållna.

   Your Cart

   Inga produkter i varukorgen.

   Gratis frakt